III степен образовања.
Током школовања ученици:
- професионално обавља радне задатке;
- правилно припрема сировине за производњу;
- стручно меша тесто и контролише ферментацију;
- вешто обликује тесто;
- пече хлеб и пециво;
- педантно складишти и пакује хлеб и пециво;
- успешно припрема специјалне врсте хлеба;
- прави све врсте пецива;
- оспособљава се за производњу тестенина и колача;
- одговорно спроводи мере хигијенско-техничке заштите;
- води рачуна о чистоћи алата и прибора за рад;
- води рачуна о личној хигијени и здрављу.
Након завршетка средњег образовања ученици:
- примењују теоријска знања у практичном раду;
- могу ефиксано учествовати у тимском раду;
- употребљавати информатичке технологије у унапређивању знања и вештина из ове области;
- запослити се у услужним предузећима, радионицама или фабрикама за производњу теста.