Образовање – карта за бољу будућност

Пројекат је усмерен на унапређењу практичне наставе ученика профила Туристичко-хотелијерски техничар, као и на унапређење стручних компетенција наставника практичне наставе и директора.

Ученици ће у периоду од 9. до 23. априла 2022. године у пратњи директора и три наставника обавити практичну наставу из предмета Агенцијско и хотелијерско пословање у најбољим хотелима Малаге у Шпанији.

Наставници и директор ће такође посетити Туристичку средњу школу у Малаги где ће се упознати са организацијом и начином реализације практичне наставе.

Одласком на ову мобилност увешће се иновације у процес учења, наставне методе и наставне садржаје и школа ће се укључити у европске токове и остварити међународна познаства.

Ученици ће упознати културу и традицију земље домаћина.

За све учеснике је обезбеђен квалитетан превоз и смештај као и доста додатних активности на самој мобилности.

Ученицима ће бити пружена подршка партнера из Малаге (Euromind) као и константни менторинг и мониторинг.

Ученици ће по реализацији пројекта, добити Europass сертификат који ће им доста значити у туристичкој индустији.

Пројекат је одобрен од националне фондације Темпус и финансиран од стране европске организације Еразмус плус.

Извештај са прве мобилности – Малага

ДИСЕМИНАЦИЈА ПРОЈЕКТА – ОГЛЕДНИ ЧАС

 

САСТАНАК УЧЕСНИКА МОБИЛНОСТИ

 

  1. маја 2022. одржан је састанак свих учесника мобилности у оквиру пројекта „Образовање – карта за бољу будућност“

Састанак је био прилика да се сумирају утисци и да сви учесници изнесу своје мишљење у вези са квалитетом спроведене мобилности. Током састанка учесници  су погледали и филм који је направљен на основу снимака и фотографија са путовања што је такође била прилика да се још једном подсете свих активности које су спроведене.

Учесници су попунили анкете које су представљале евалуацију активности спроведених током мобилности. На основу резултата анкете (упитника) као и на основу поређења са упитником попуњеним пре мобилности биће урађена анализа резултата мобилности  како би се донели конкретни закључци.

Дискусија учесника је окончана једним заједничким закључком да је мобилност спроведена на најбољи могући начин као и да је практична настава коју су ученици реализовали у хотелима у Шпанији била јединствена прилика да се стекну нека нова знања и искуства.

 

 

Престављање пројекта органима управљања Школе: Извештај са Школског одбора

 

Дана 9. јуна је одржана седница Школског одбора ЕУШ „Вук Караџић“. том приликом је члан Тима за пројекте и учесник мобилности, Петковић Сања, представила члановима Одбора резултате мобилности пројекта „Образовање – карта за бољу будућност“ током које су ученици образовног профила Туристичко-хотелијерски техничар у пратњи наставника обавили практичну наставу у хотелима а наставници реализовали активности посматрања на радном месту. Такође,  упознати  су  укратко са циљевима пројекта и са активностима које у током мобилности ученика и наставника спроведене у Малаги у Шпанији. Истакнуто је да овакви пројекти имају велику  важност за Школу и њене ученике као и да предстоји мобилност ученика образовног профила Финансијски администратор у септембру  ове године, у Севиљи у Шпанији.

 

 

Престављање пројекта органима управљања Школе: Извештај са Савета родитеља

 

Дана 21.6.2022. одржана је седница Савета родитеља ЕУШ „Вук Караџић“. Сања Петковић, руководилац Тима за пројекте и учесник мобилности у пројекту „Образовање – карта за бољу будућност“ присуствовала је овој седници и присутне родитеље упознала са активностима које су реализоване током саме мобилности. Седници је присуствовала и Јасмина Тодоровић, мајка ученице 4/2 Николине Тодоровић која је такође била учесник мобилности. Она је такође допунила причу утисцима које је њена ћерка донела са путовања, истакла колику важност у професионалном смислу овакви пројекти дају ученицима и похвалила Директорку Школе за иницијативу и безрезервну подршку у реализацији свих активности током саме мобилности. Родитељи су упознати и са предстојећим пројектом „Дигитално економиши – реалност трансформиши“ који подразумева мобилност ученика образовног профила Финансијски администратор у септембру у Севиљи у Шпанији. Такође су упознати и са тим да је нашој Школи одобрен и пројекат намењен образовним профилима Кувар, Конобар и Посластичар а који подразумева обављање Практичне наставе у ресторанима и хотелима у Солуну , у Грчкој 2023. године.