Извештај са радионице Тима за каријерно вођење и саветовање

Радионица Тима за каријерно вођење и саветовање одрзана је 14.11.2022. године, у школском ресторану наше школе за 44 ученика свих образовних профила и разреда. Током вишегодишње успешне сарадње са Београдском отвореном школом узимали смо учешће у различитим пројектима. У оквиру те сарадње, настављамо са едукацијом за свет рада. У уводном делу радионице, професорка Оливера нас је упознала са сајтом Београдске отворене школе (bos.karijera.rs), на коме смо видели како можемо направити свој ЦВ. Приказано је како тестирати своје склоности пре наше одлуке о каријерном путу. Затим је свако од нас добио пример једног бланко ЦВ обрасца који смо попунили као припрему за будући посао.

На радионици смо разговарали са професорком Оливером Стошић и школским психологом Сањом Павловић о начинима и стиловима комуникације. О комуникацији смо научили колико је важна и како разумети невербалну комуникацију. Кроз презентацију смо дискутовали шта је то асертивна комуникација, као и по чему се разликује од пасивне и агресивне. Научили смо како можемо комуницирати а да не нападамо друге, а са друге стране рећи све што желимо. Усвојили смо пуно корисних информација, које ће олакшати начин комуникације како са вршњацима тако и са одраслим особама. Радионица је била врло занимљива јер смо наводили различите ситуације у којима се приказивало како би требало реаговати на асертиван начин.

Зато што је много ученика наше сколе је присуствовало, створила се позитивна атмосфера и веома смо се лепо дружили, уз послужење. Било је корисно, забавно и едукативно.

Чланови Тима за КВИС: Тања Петровић, Теодора Тирнанић и Љубица Стоиљковић 4/1