Позив ученицима за учешће на тренингу „Заштити приватност – одупри се притиску“

Београдска отворена школа (БОШ) као један од партнера у конзорцијуму који предводи организација Партнери Србија реализује пројекат „Заштити приватност – одупри се притиску“ уз подршку Европске уније. Циљ пројекта је пружање подршке организацијама цивилног друштва, младима, рањивим групама у заштити права на приватност.

Имајући у виду дугогодишњу успешну сарадњу са нашом школом, овим путем, позвани смо да се заједно са одабраним ученицима прикључимо првој активности коју организују у оквиру овог пројекта, а то је онлајн тренинг који ће бити реализован у петак 04. децембра од 10 до 13 часова.

Осим тренинга, овим пројектом је предвиђена и менторска подршка за ученике и наставнике која би била реализована у другом полугодишту и чији је циљ да информације о значају дигиталне приватности стигну до што већег броја ученика у нашој школи. Заједно са њима осмишљаваћемо наредне кораке и активности (радионице, видео материјале, текстове) који ће на најбољи начин пренети поруку да је „Приватност приватна“.

Више информација о овом тренингу можете погледати на следћем линку.