Огледни час: огледни час из француске кухиње

Образовни профил кувар у трећем разреду има предмет Националне кухиње у оквиру кога изучавају културу најпознатијих светских кухиња, најпознатија јела и посластице. Међу најпознатије светске гастрономије се убрајају италијанска, мексичка, кинеска, јапанска,
индијска и наравно францска гастрономија. Нашу дивну школу је посетио Немања Живковић, гастроном који је више година радио на Азурној обали и стекао велико искуство у припреми француских специјалитета. Пошто знамо да ученици најбоље уче када виде припрему јела, Немања је у огледном часу, организованом за одељење 3-5, у сарадњи са наставницом куварства-Светланом Марковић, припремао неке од француских класика: Супу од лука, Поширана јаја „Бенедикт“, Рагу Бланкет и посластицу Парис- Брест. Ученици су упознати са основним карактеристикама француске кухиње, намирница које су заступљене у регијама Француске, као и са њиховим значајем за француску кухињу.

Образовни профил кувар у трећем разреду има предмет Националне кухиње у оквиру кога изучавају културу најпознатијих светских кухиња, најпознатија јела и посластице. Међу најпознатије светске гастрономије се убрајају италијанска, мексичка, кинеска, јапанска, индијска и наравно францска гастрономија. Нашу дивну школу је посетио Немања Живковић, гастроном који је више година радио на Азурној обали и стекао велико искуство у припреми француских специјалитета. Пошто знамо да ученици најбоље уче када виде припрему јела, Немања је у огледном часу, организованом за одељење 3-5, у сарадњи са наставницом куварства -Светланом Марковић, припремао неке од француских класика: Супу од лука, Поширана јаја „Бенедикт“, Рагу Бланкет и посластицу Парис – Брест. Ученици су упознати са основним карактеристикама француске кухиње, намирница које су заступљене у регијама Француске, као и са њиховим значајем за француску кухињу.

Ауторка текста: Светлана Марковић, наставник куварства