О oнлајн настави и њеним изазовима…

Сви смо се посебно радовали новом броју наших новина, као да су највећи доказ да смо се са старим, добрим ентузијазмом сви вратили у добро познате шине, и да се наше путовање кроз учење наставља. Ово нам је свима била, заиста, посебна школска година. Ваљда зато што је и календарска 2020. преступна, па је пред нас ставила мало теже испите, не бисмо ли сви постали бољи.

Ученици, родитељи и ми, наставници, суочили смо се са бројним изазовима. Не бих овом приликом да спомињем оно што нам је било тешко, јер те догађаје сви памтимо…али, временом, и они ће проћи, сећања ће избледети… Оно што сигурно нећемо заборавити је невини осмех једног дивног дечака чији је поглед упрт у небо.

Сваке године, свака школа представи и усвоји свој годишњи план рада кога морамо да се придржавамо. Живот не би био тако чудесна игра да нам понекад неке планове не поремети и стави пред нас неки свој виши и значајнији план.Ко се надао да ће се врата свих школа затворити, да ће утихнути дечја граја, а школска звона занемети. Да бисмо сачували здравље свих нас, рачунарске мреже и паметни телефони постали су преносиоци информација и задатака, и веза између наставника и ученика.

С поносом могу да кажем да смо, као школа, одлично реализовали наставу на даљину и привели школску годину крају на најбољи могући начин у датим специфичним условима. Сви наставници и запослени у Економско-угоститељској школи „Вук Караџић“, као и ученици, показали су велико пожртвовање и ангажовање.

Сада, када је све прошло, схватили смо да смо из свега овога много научили, да смо усавршили нове вештине и стекли нова знања!


Директорка школе, Александра Илић