Дани општине Велика Плана

Манифестација ,,Дани општине Велика Плана“ традиционално се одржава око 30. априла када је 1924. године Краљевским указом Велика Плана проглашена за варош-град. Данас је тај дан прилика да се у Великој Плани одржи низ спортских такмичења и културних смотри. Главна активност одржава се у градском парку када се месне заједнице Велике Плане имају представљају путем народних рукотворина, традиционалних кулинарских специјалитета, а помало и игром и песмом. Економско-угоститељска школа „Вук Караџић“ ову манифестацију користи да промовише образовне профиле грађанима Велике Плане, а и шире, најпре основцима који још размишљају коју ће средњу школу уписати.

На овогодишњем Етно-дану сви профили Економско-угоститељске школе су се представили на оригиналан и интересантан начин. Профил Финансијски администратор је представио своје ученичке компаније, Туристички техничар је мотивисао грађане да учествују у наградној игри коју су сами осмислили (награда је била прелепа торта коју су направили ученици профила Посластичар). Профил Техничар обезбеђења је имао активност мерења телесне висине и тежине, тако да су грађани, осим израчунавања идеалне телесне тежине, могли да добију и савете око конзумирања правилне исхране уз незаобилазну физичку активност. Ученици профила Конобар су демонстрирали припрему атрактивних коктела, као и постављање стола за пословни ручак.

Ученици профила Кувар и Посластичар су, за све грађане, припремили укусне и прелепе залогајчиће. На овој манифестацији је учествовао велики број наставника и ученика свих профила. Штанд Економско-угоститељске школе „Вук Караџић“ био је један од најпосећенијих, што ученике и наставнике мотивише да следеће године буду још бољи.

Тим за маркетинг, руководилац Марија Илић