Један дан са директорком или како је то бити директор

Провести један дан са директорком школе, Александром Илић, радити оно што она ради, искусити добре и лоше стране тог позива је јако лепо и незаборавно искуство. Нас троје, Сара Милосављевић (3-2), Јелена Кордић (2-2) и Вељко Грковић (3-2), смо на наградном конкурсу поводом дана школе добили ову награду, и то нам је била посебна част.

Дан са директорком

Прво смо присуствовали дисциплинским поступцима и уочили смо колико је важно да директор има један озбиљан приступ ђацима. Тај приступ подразумева да је битно да они кроз разговор уоче да кршење одређене ученичке дисциплине није добро, и да због тога они морају да сносе одређене последице. Иако се читав дан састојао од различитих састанака, посебна част нам је био сусрет са председником Општине Игором Матковићем и његовим сарадницима. То је за нас било једно незаборавно искуство, јер се не пружа сваког дана таква прилика. Председник је био срдачан и вољан да одговара на сва наша питања. Разговарали смо о његовом послу, предностима и манама, слободном времену, изазовима и проблемима са којима се сусреће и он нам је дао неке савете. На питање како је то бити председник општине, одговорио је да сваки посао има својих предности и мана, и да је добра ствар у томе што је он у тој могућности да са те позиције, што је више могуће, помаже људима. Како сваки посао са собом носи и одређена одрицања, његово је то што мало времена проводи са својом породицом. Председник је посебно био задовољан сарадњом наше школе са локалном заједницом, јер учествујемо на свим манифестацијама у њеној организацији.

Дан са директоркомСледећи састанак, који је такође био посебан, је сусрет са републичком инспекторком Весном Дасукидис, која нам је такође причала о значају и важности свог посла. На крају овог пословног дана, уследио је и интервју са медијима- ТВ „Планом“ и пословни ручак на коме смо имали прилику да сумирамо све утиске. Закључак је да, иако је један дан проведен са директорком био захтеван, напоран и одговоран, ми бисмо волели да се он понови.

Аутока текста: Сара Милосављевић 3-2