Излет у Горњи Милановац и Чачак

Дана 13.05.2017 године, ученици образованог профила комерцијалиста, другог и трећег разреда су у оквиру блок наставе обишли два града у централном делу Моравичког округа, Чачак и Горњи Милановац.

Прво одредиште био је Горњи Милановац, а затим и музејски комплекс у Такову. У Такову смо имали прилике да се упознамо са занимњивостима везаним за династију Обреновић, историјским списима и личним документима Милоша Обреновића. Исто тако у склопу самог комплекса, окруженог невероватним природним лепотама, какве може понудити само Шумадија, обишли смо и Спомен Цркву, која се налази надомак музеја.

После обиласка, упутили смо се у Чачак, где су наши ученици имали прилику да посете Сајам виртуалних предузећа. Домаћини сајма су су нас топло дочекали и обезбедили стручног водича, који нам је показао град и упознао нас са његовим знаменитостима. Незаобилазна дестинација у овом граду је и Галерија слика „Надежде Петровић“. У овој галерији били су у прилици да се упознају са импресионистичком фазом Саве Шумановића и спомен собом Надежде Петровић.

Остатак слободног времена наши ученици су искористили за самостално истраживање овог града, који нуди небројено садржаја интересантним свим генерацијама.