Наша школа у посети Северној Македонији

У периоду од 11. до 14. октобра 2019. године делегација ЕУШ „Вук Караџић“, састављена од
наставника и ученика, а предвођена директорком школе, Александром Илић, представила се на Данима општине Радовиш.  Читави Дани општине одвијају се у атмосфери кулинарске манифестације „Сомун ем татлија“, која представља презентацију и дегустацију њихових националних специјалитета.

У Северну Македонију смо отишли на позив директорке Центра за културу Општине Радовиш, Изабеле Ангеловске, са којом нас је повезао директор нашег Центра за културу „Масука“, Предраг Георгијев. Свесрдну подршку пружила нам је и наша општина, на челу са председником Игором Матковићем.

Посебно је за нашу школу био значајан други дан у коме смо се представили на најлепши могући начин. Испред централне позорнице постављен је био наш дегустациони сто који су зналачки осмислиле наставнице куварства и посластичарства: Мирјана Рашковић и Биљана Ранчић, и њихови ученици, док се на видео-биму вртео филм о нашој општини и школи, који су припремиле ученице Туристички техничари предвођене наставницом Маријом Илић. Домаћини, на челу са градоначелником, су уживали у нашим кулинарским чаролијама, а ми у њиховом срдачном гостопримству и специјалитетима македонског краја.