Наши ученици у посети угоститељско-туристичким објектима Велике Плане

Дана 4. 10. 2019. године, ученици 4. разреда образовног профила Туристички техничар су у оквиру Практичне наставе у блоку обишли угоститељско-туристичке објекте на територији Велике Плане, у којима ће у наредном периоду обављати Практичну наставу из предмета Агенцијско и хотелијерско пословање.

Прво су обишли новоотворени хотел „Момент“ који се налази на аутопуту. Ради се о реновираном објекту који је раније пословао под именом Мотел „Унија“, а затим Хотел „Балкан“. У хотелу су информације добили од менаџера, Драгана Јанчића. Он је ученике упознао са текућим активностима у хотелу, о актуелним радовима, с обзиром на то да реновирање објекта још увек траје. Туристички техничари  су обишли реновиране апартмане, собе, бунгалове, и упознали се са радом рецепције као и ресторана брзе хране који послује у оквиру хотела.

Након тога обишли су угоститељски објекат „Маргус“. О раду овог ресторана упознао их је менаџер, Владан Голубовић. Он је ученицима објаснио да се ради о ресторану отвореног типа који по потреби може да се закупи за прославе, као и за организацију семинара, састанака и других манифестација. Такође је упознао ученике са плановима власника да у наредном периоду направе и смештајне јединице изнад ресторана, чиме би се комплетирала туристичка понуда овог објекта.

Наставник: Сања Петковић