Ученице генерације школске 2017-2018. године

На крају 2017-2018. школске године било је тешко одлучити и преломити ко ће бити ученик/ца генерације. Зато поменуте школске године имамо две ученице генерације.

Дуња Бабић, IV1, Комерцијалиста, одељењски старешина: Светлана Ковачевић

Дуња Бабић

Успешна сам у рецитовању на српском и француском језику и сматрам да није тешко бити успешан кад волиш то што радиш. Моји вршњаци поштују успехе других и подржавају их. Средњу стручну школу, и то баш ову, сам уписала јер
сматрам да она пружа уско специјализовано знање, што је врло важно приликом студирања и могу да кажем да је ЕУШ „Вук Караџић“ сасвим солидно одговорила на моја очекивања. Свакако да не бих ништа у њој мењала, па сматрам да бих опет уписала ову школу. Остаће ми у сећању, у врло позитивном смислу, и, иако је било много несугласица у мом одељењу, сада, када се ближи крај, те несугласице се све више заборављају. Такође, сва такмичења на којима сам била ћу памтити по огромној треми и великом знању које сам стекла.

У школи ми се највише допадају секције страних језика. Ученицима бих поручила да слободно искажу своје мишљење, само је важно бити културан и љубазан. Професорима бих поручила да уваже мишљење ученика и прихвате критику.

Драгана Радојковић, ученица 3. разреда, смер посластичар, разредни старешина: Горан Станисављевић.

Драгана Радојковић

Одлична сам ученица, а као крајњи успех тога је моје учествовање на Републичком такмичењу угоститељских школа, одржаном у априлу месецу у Новом Саду, где сам освојила 3 место. За свој успех, током средње школе, захвална сам свом разредном, као и професорки Мирјани Рашковић која ме је свему научила и која је веровала у мене. На почетку мог школовања није ми било лако, али сам схватила да ако довољно верујемо у себе – постићи ћемо свој циљ.Током ове три  године проведене у овој школи, осим знања, стекла сам и пријатеље који нису љубоморни на мене, већ ме подржавају и поносни су на сваки мој успех. Када је требало да упишем средњу школу, била сам неодлучна до самог краја. Свидело ми се то што ова школа има широк избор образовних профила које ученици могу да упишу. Мислим да нисам погрешила што сам уписала ово занимање и, ни у једном тренутку, се нисам покајала, јер сматрам да сам ту пронашла себе. Није ми било тешко да напорно и марљиво учим, а слободног времена баш и немам. Одрекла сам се доста ствари да бих успела да остварим свој циљ: будем одличан ђак и најбоља на практичној настави. Као најлепше сећање из школских дана остаће ми дружење у разреду, екскурзије на које смо ишли, разни догађаји са практичне наставе као и свечаности на којима смо радили. Средња сручна школа је ту да се стекне знање и навика ка раду, да се развију праве моралне вредности које су, по мени, увек исте: искреност, неисквареност, непоткупљивост, као и поштење. Економско-угоститељска школа је управо ту да од детета створи зрелу личност.