Како смо обележили Светски дан туризма 2017.

Те среде, 27.септембра, хол у приземљу ЕУШ „Вук Караџић“ врвео је од граје и музике, шаренила постављеног изложбеног простора а највише од такмичара у наградној игри : Буди чувар српске традиције и одговори на наградно питање: шта значе речи – аван, миље, кудеља, буклија, батара, вериге… Читав догађај осмислили су ученици друге и четврте године Туристичких техничара, у сарадњи са њиховим професоркама Агенцијског и хотелијерског пословања: Сањом Петковић и Маријом Илић.

Оно што је посебно било важно јесте промовисање туризма као једне од битнијих привредних грана, али и приказивање вештина и идеја наших туристичких техничара. Било је предивно дивити се томе како су аранжирали столове са традиционалним предметима наших крајева. Ту су се нашли делови народне ношње, стари заборављени предмети који су се некад користили у домаћинствима, затим сведочанство о завршеној школи са почетка прошлог века, ћилими, лампе, тикве….

Било је предивно бити део једне овакве манифестације у којој је свако научио нешто ново, и дошао до закључка да туризам подразумева и неговање сопствене традиције и обичаја.